Amadeusz Gruszczyński
członek zarządu

Od 15 roku życia związany z gastronomią: począwszy od Technikum Gastronomicznego w Lesznie po studia w Wyższej Szkole Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. Swoje cenne doświadczenie zawodowe zbierałem w najlepszych restauracjach w Polsce u boku najwybitniejszych szefów kuchni, takich jak Wojciech Modest Amaro, Adam Woźniak czy Jacek Grochowina. Pracowałem między innymi w Restauracji Amber Room Pałac Sobańskich w Warszawie, Hotelu Hilton w Gdańsku oraz w Dworze Liczyrzepy w Karpaczu. Finalista I Ogólnopolskiej Sztafety Kulinarnej Młodych Kucharzy.

Obecnie związany jestem z rodzinnym biznesem. Na stanowisku menadżerskim prowadzę restaurację Villa Aurora w Bojanowie, a także jestem doradcą klienta w salonie Yes biżuteria. 

Praca społeczna zawsze była bliska mojemu sercu. W ramach programu “Żółty Talerzyk” organizowanych przez Kulczyk Foundation prowadziłem warsztaty kulinarne, na których wdrażałem zasady zdrowego odżywiania się wśród dzieci.

Od początku trwania wojny w Ukrainie angażuję się w szereg działań na rzecz potrzebujących: zbiórkę na rzecz pomocy humanitarnej, transportem darów na granicę. Regularnie prowadzę integracyjne warsztaty, rozpowszechniając wiedzę o polskich tradycjach kulinarnych.
Sympatyczny i komunikatywny: to moje mocne cechy, które wykorzystuje w komunikacji wewnątrz Fundacji.
Poza życiem zawodowym, fan londyńskiej drużyny piłkarskiej Tottenham Hotspur F.C. Prowadzę jeden z największych fanpage’y kibiców w Polsce. W wolnym czasie uprawiam sport oraz czytam reportaże, literaturę faktu poświęconą wojnie w Ukrainie i propagandzie rosyjskiej. 
Miłośnik regionalnych produktów, jedzenia i wina. Lokalna restauracja w ciasnej uliczce? Koniecznie poproszę o adres!